(Nekozmetički) New In #13

Kako su “new in” postovi među najčitanijima na mom blogu, a ja baš jučer objavila novu lifestyle kategoriju, odlučila sam napraviti jedan nekozmetički new in post.
Zapravo, da vam budem iskrena ovo će biti više/manje rođendanski new in jer mi je prije par dana i bio rođendan a vjerovali ili ne kozmetike sam dobila jako malo ali nije mi ni bila na popisu stvari koje sam željela … ili zaista starim pa idem linijom prioriteta ili ću se razboljeti :/.
Uglavnom, više manje sam trebala obnoviti “tehnička pomagala” 😀 a ja sam za njih baš teška, naime, počastiti ću se finim ručkom u dobrom restoranu, kupit ću neke zaista nepotrebne oblizeke, neću ni trepnuti a ubacit ću u košaricu 3-4 kozmetička proizvoda … no, pošaljite me da si idem pogledati laptop, tablet i sl … nema škrtije osobe od mene tada.
Uglavnom, u ovom vas postu očekuju malo tehničkih potrepština, koja krpica i naravno one već spomenute oblizeke :D.

Kućni ogrtač. Ima li što ljepše od ispijanja jutarnje kave u svježa zimska jutra kada ste zamotani u mekani i topli ogrtač ili je možda ipak ugodnija večernja atmosfera uz topli čaj i knjigu dok ste sklupčani na fotelji u omilljenom ogrtaču ?

Tablet je jako zgodna stvar u poslovnoj varijanti i zapravo je jedina meni zaista nužna stvar u moru tehnologije, no usprkos toj činjenici ja sam ipak odabrala skromnu jeftiniju varijantu jer dovoljno je da služi svojoj svrsi koja zaista nije pretjerano zahtjevna u mom slučaju. 🙂

U Arena centru obožavam obilazak dućana Ornament koji ima zaista specifičan asortiman. U Ornamentu ćete naći predivan unikatan nakit, zanimljive tkanine, figure, mirisne štapiće … toliko je zanimljiv da se ja svaki puta u njemu zadržim kojih 10ak minuta i na kraju obaveznu kupim neku sitnicu. Najčešće odabire padne na nakit, tako je bilo i ovoga puta sa ovim krasnim prstenom od zlatnih perlica.

Uglavnom, nisam li se lijepo a skromno počastila za rođendan 😀 ?! Iznimno ponosna na samu sebe.

Od svoje sam mame pokupila naviku da kada nekome bitnom i važnom nešto poklanjam da to odradim na najljepši mogući način, taj način je da počnem slagati poklon 3-4 mjeseca prije i svako malo kupim nešto za što znam da će razveseliti osobu za koju i je poklon. Jako lijepa navika zapravo :).
Uglavnom, moja je mama krenula sa slaganjem poklona još od ljeta kada je nabavila MAC RiRi koji sam ja zaista jako željela i trudila se dokopati ga se a ona je lijepo mudro šutjela i molila Boga da ga ne nabavim :). Taj RiRi ruž je jedini kozmetički proizvod a i toliko je poseban da sam ga morala barem spomenuti.
Nadalje, tu se našao i moj omiljeni Chloe Love parfem (dakle, ipak još jedan kozmetički proizvod), par Yankee Candle svijeća (jesam baš složila riječ za riječ :/), par laganijih vesti, jedan rokovnik i buket od šipka (kreativno zar ne).
Obožavam svaki proizvod jer u svima uživam a na kraju krajeva od mame su koja se zaista potrudila, kako ne voljeti :D.
Jedna jako lijepa kutija.
U kutiji papir.
U papiru torbica.
U torbici Sony Xperia Z1 . 😀
WOW. Nikada nisam bila pretjerano očarana mobitelima. To je za mene nešto što je nužno i što trebam imati, karakteristike mi uopće nikada nisu bile od neke važnosti i sama činjenica da ja pune zadnje četiri godine nisam mijenjala svoj mobitel u potpunosti potvrđuje ovo što govorim.
WOW. Uglavnom, ovo je čudo od aparata i ja sam impresionirana. Ovo je za mene pravo otkriće. Zamislite samo da to čudo ima kameru 20.7 MP :/ … mislim, to je meni jedino kod mobitela možda bitno ali kako u zadnjih par dana upoznajem ovaj uređaj sve više uviđam kako sam puno prospustila :/ . Pitam se samo gdje mi je bila pamet pa da nisam malo više pažnje obraćala ovakvim uređajima.
Kako sam ja “kupovala” novi mobitel već zadnja 2-3 mjeseca i uvijek bi nešto iskrsnulo te me omelo u mojoj namjeri, suprug mi je odlučio ove godine darovati baš ovaj uređaj za rođendan i zaista nije mogao bolji izabrati :).
Obiteljska dobra prijateljica se baš vratila sa krstarenja dan prije moga rođendana. Posjetila je Grčku i Tursku i imala je na umu koliko ja volim orijentalnu kuhinju a i moja joj je mama prišapnuta par stvarčica koje sam željela jer ih nisam još nabavila ili sam ih potrošila a nisu mi dostupne.
Uglavnom, ovaj čajnik sam željela baš jako dugo vremena. Kako obožavam crni čaj koji je moja alternativa za kavu, u par prilika sam ga pila kada je bio pripremljen u varijanti sa ovim duplim čajnikom i to je nešto potpuno drugačije.
Dakle, princip je sljedeći … u donji čajnik stavite vodu da prokuha a u gornji prvo samo čaj a kada voda u donjem prokuha dodate nešto vode u taj gornji gdje je čaj ali vode u donjem mora ostati (zato je valjda donji i veći) te pustite da još sve skupa tako “na kat” kuha kojih 10ak minuta.
Čaj ide u omjeru jedne žličice na jednu šalicu.
Kada ga poslužujete prvo ulijete pola šalice čaja iz gornjeg čajnika a potom zalijete sa prokuhanom vodom iz donjeg čajnika.
Navodno čaj ne bi trebao stajati dulje od jednoga sata jer kao takav bi bio previše štetan za organizam pa ga se popije unutar toga vremena ili se višak jednostavno prolije.
Postoje isto tako “posebne” šalice koje zapravo izgledaju kao čaše za čaj iz kojih bi se trebao ispijati isti no te čaše često znaju puknuti pod utjecajem topline pa ih ja i ne prakticiram toliko učestalo a naročito bi mi bilo žao da se štogod dogodi ovima koje sam dobila na poklon.
Uz taj predivan čajnik i čaše/šalice stigla je i nadopuna proizvoda koje obožavam a nedostupni su mi.
S lijeve strane na početku stoji najbolji soja umak koji zaista nije onako preintezivan jer mene osobno zbunjuju njegov okus kada ga kupim kod nas – prekiselo, preslano, preslatko i zapravo kako je svega previše okus je na kraju bude gotovo bljutav.
Nadalje tu su dva pakiranja nedoljivog sirupa od nara kojega koristim najčešće za salate ali nekada i u čaju ili neke kremastije slastice. Ponekad u najkreativnijim danima u kuhinji odvažim se i na neke varijante sa mesom ili uz kremaste guste juhe.
Ovo je nešto prefino i postoji i kod nas u Orijent Shopu u Arena centru no samo je naziv isti jer to kupljeno kod nas je sama kiselina i uštedjeti ćete ako ga zaobiđete no svakako ako ste u prilici kupiti onakav kakav bi on trebao biti svakako se opskrbite zalihama.
Ukoliko se pitate kakav bi trebao biti – baš poput zrelog nara, dovoljno sočan, dovoljno sladak i dovoljno ugodan za nepce.
Vodica od ruže i druga od naranče je savršen dodatak slasticama. Arome su dosljedne deklaraciji i iznimno intenzivne tako da meni zaista ova pakiranja dugo potraju. Aroma ruže je moj favorit jer zaokruži i najobičniji biskvit.
Pekmez od ruže i pekmez od smokve … a što reći osim da valjda ni moj domaći pekmez nije ovoliko ukusan :/ . Kao i vodice i pekmezi su jako intenzivnih aroma ali i jako slatki tako da je ovo baš nešto posebno za one krizne trenutke kada vas napadne želja za slatkim.
Pržena riža je fantastičan proizvod i ja sam još u čudu kako je nitko kod nas ne proizvodi :/ ili ja nisam još našla kod nas :/ ?! Humus volim i spremam i sama no ovaj je navodno toliko fantastičan da ga moram isprobati.

Krpa za brisanje suđa je uvijek dobrodošla naročito ako je ovako lijepa.

Najljepše pakiranje fantastičnih začina.
Prefini crni čaj sa dodatkom kardamoma. Iznimno osvježavajuć.
Na kraju, ukusna čokolada sa pistacijama 😀 da zaokruži sve skupa i bude točka na “i”.
Ja sam freak za orijentalnu kuhinju koju obožavam kako jesti tako i spremati. Baza svakom orijentalnom jelu su začini. Tokom sezone ja uzgajam svoje začine a i imam pouzdane tete na tržnici od kojih kupujem no eto tokom zimskog perioda začina baš i nema a oni u vrećicama po policama supermarketa su valjda toliko prerađeni da niti imaju sortnog mirisa a niti baš senzacionalnog okusa :/. Uglavnom, aroma je presudna kod jednog začina a kod tih prerađenih ona je zaista skoro nezamjetna.
Postoji dosta začina koji nama nisu ni dostupni osim u par specijalinziranih prodavaonica (tri u Zagrebu) kod kojih isto tako jako često obnavljam zalihe ili jednostavno žicam uokolo prijatelje koji putuju u istočnim pravcima.
Harissa store je fantastičan dućan koji morate posjetiti. Nalazi se u Masarykovoj 3 a nudi pregršt finih čajeva, mnoštvo vrhunskih začina te razne dodatke nužne za kulinarstvo.
Sumak je jedan fantastičan začin koji ja obožavam. Idealan je za salate zbog svog kiselkastog okusa ali odlično se slaže i uz ribu ili povrće. Također ga često ljeti koristim u raznim umacima koje poslužujem uz roštilj.
Zaista gotovo čaroban čaj za ugodno poslijepodne kada mi treba osvježenje na kraju radnog dana. Ne moram ni napominjati kako miris ovoga čaja ispuni čitavu prostoriju bolje od ijedne mirisne svijeće :).
Prethodno sam vam pokazala čaše/šalice za čaj ali i napomenula da se nerijetko desi da pucaju same od sebe, čim sam ugledala ovu čašu/šalicu odmah sam uzela jednu za probu jer ista ima znatno deblje staklo, uglavnom, vračam se po još pet da napravim komplet.
Bitno je i napomena da se čaj znatno brže hladi u njima.
Nadam se da vam se svidio ovaj malo drugačiji new in post te da sam vas zainteresirala barem za eksperimentiranje u kuhinji 🙂 .
Na čemu vi štedite a na čemu ste odriješite ruke?
Orijentalna kuhinja … da/ne? Prijedlozi?
lp