Moja zimska njega lica …

Zaista ne volim zimski period, da mogu, rado bih jednostavno prespavala to doba godine usprkos tomu što je ovogodišnja zima izuzetno blaga.
Moja koža također ne voli zimu i iako imam mješovitu do masnu kožu čak je i ljeti mojoj koži ugodnije nego zimi. Naime, koža mi u zimskom periodu prolazi kroz sve moguće faze, od izuzetne dehidracije koja čak uzrokuju perutanje pa do nekontroliranog izbijanja viška sebuma koji je čak izraženiji u tom zimskom periodu nego ljetnom na +40. Isto tako puno učestalije mi se pojavljuju prištići i to najčešće oni potkožni  (čitaj još i prebolni) koji prolaze tjednima i kada prođu najčešće ostaju tragovi za njima.
Uglavnom da ponovim tj utvrdim gradivo – niti ja volim zimu niti ju moja koža podnosi.
Iz prethodno navedenih razloga puno više pažnje posjećujem preparativnim proizvodima i upotrebi istih. Navedeni proizvodi odgovaraju meni i NE, ne koristim ih sve odjednom već imam svoj raspored koji meni odnosno mojoj koži odgovara. Vi ga možete također primijeniti ako vam odgovaraju ili opće zanimaju proizvodi a opet ni ne morate, ja samo predstavljam svoju rutinu u zimskom periodu tako da odmah zanemarite komentare da je to previše proizvoda, previše kemije i ne znam čega sve ne tim redom … ponavljam, moja rutina, tko voli nek izvoli ;).

Skidanje šminke je temelj kompletne njege lica na koji se nadograđuje i čišćenje koje tek slijedi.
Znam da vam to već izlazi na uši ali vjerujte da još ima žena koje znaju otići u krevet sa puderom na licu – nemojte to činiti, jednostavno nemojte jer koža pamti.
Bioderma Sensibio H2O micelarna je moja najdraža micelarna i njome skidam šminku sa područja lica te lagano prođem i preko vrata. Nadalje skidam šminku sa očiju i kao najbolji saveznik u tom poslu pokazali su mi se dvofazni uljni odsranjivači i meni osobno najdraži i najbolji je onaj sa Douglas potpisom mada sam za probu koristila zadnja dva mjeseca Venus no nije prethodniku ni do koljena a također je Douglas-ova robna marka.
Na gornjoj fotografiji nalaze se i blazinice koje su po meni od svih isprobanih najbolje jer su čvrste i dovoljne su dvije za kompletno čišćenje i ja nisam odregairala na njih jer vjerujte i na njih koža može odregirati (znam iz iskustva), dakle, radi se o blazinicama za bebe i proizvođač je Lola Ribar koji ima i blazinice za skidanje šminke no nisu ni upola dobre kao ove za bebe.
Ukoliko sam u žurbi pa možda nakon tog skidanja šminke ja se šminkam ponovo jer imam još nekih obaveza i potreban mi je drugačiji make up ili ga jednostavno želim obnoviti ili sam jednostavno preumorna posežem za maramicama za skidanje šminke od kojih su Blum Naturals maramice za masnu kožu i varijanta sa “microbeads” idealne i temeljite te ih preporučam – naročito ove druge (klik za link).

Kako sam prethodno spomenula da je skidanje šminke sa lica osnovni temelj njege lica također sam spomenula i da se na njega nadograđuje samo čišćenje koje je meni zaista od iznimne važnosti.
Apivita pjena za umivanje (recenzija) je pjena koja koja temeljito skine ostatke šminke koje micelarna i dvofazni odstranjivač nisu uspjeli. Ovo je moj HG proizvod za umivanje a sigurna sam da i vi imate svoj. Nisam pobornik da se poslije micelarne ne treba umivati i zaista nikada neću shvatiti niti prihvatiti to mišljenje jer voda je ipak voda kao i što je i običan sapun ipak sapun, ali dobro, svi imamo svoju rutinu.
Pilinzi su mi također bitni i u principu uvijek rotiram jednu dermabraziju (u ovom slučaju ja koristim trenutno Kiehl’s) svakih 10ak dana te dva pilinga od kojih jedan uvijek bude malo blaži a drugi nešto “agresivniji”. Trenutno sam zaista opčinjena Acure (recenzija) pilingom koji iako je dosta blag jako je efikasan a Lush-ov piling Dark Angels koristim uvijek kada mi na licu učestalije izbijaju prištići jer on je definitivno moj najbolji saveznik u toj borbi a i lijepo očisti pore.
Nadalje tu su i maske od kojih uvijek imam također dvije – jedna bude za dubinsko čišćenje problematične kože a druga hidratantna da napravim neki balans i svaku koristim jednom tjedno ili prema potrebi dva puta.
Caudalie hidratantna maska (recenzija) je definitivno najbolja koju sam isprobala u kategoriji hidratiziranja a Kiss My Face Pore Shrink (link) je tek u fazi testiranja mada me jako podsjeća na također obožavanu Caudalie masku za dubinsko čišćenje (recenzija) samo je uvelike jeftinija :D:D:D:
Homemade masku od gline sam također tek nedavno počela upotrebljavati samo kako mi još nikada nije pošlo za rukom da mi smjesa maske ispadne bez grudica nekako mi se čini da ta ljubav neće još dugo trajati – osim ako netko od vas čitatelja nema neki prijedlog jer negdje zasigurno griješim??

Prema potrebi uvečer na lice nanosim Effaclar tonik (recenzija) ali ciljano i ne duže od 3-4 dana a svaku večer koristim Thayers tonik (recenzija) i to na način da ga pošpricam po licu i dok je još koža vlažna nanesem Clarins Lotus ulje koje me oduševilo u ovih zadnjih par dana što ga upotrebljavam jer kako koža izgleda famozno ujutro – ma mislim da mi još nijedan večernji proizvod nije toliko godio.
Prema potrebi ako imam neke prištiće nanosim ciljano neki proizvod na njih a trenutno testiram Origins Super Spot Remover za koji sam čula samo pohvale i moram reći da zasada ne suši brže od svih ostalih no nije ni sporiji ali definitivno ne ostaje iza njega isušena ili iziritirana koža što je veliki plus.
Na okoloočni dio nanosim Sisley masku te ju ja koristim zapravo kao večernju okoloočnu kremu a za vrat sam kupila novu kremu mada sam sa onom prekjučer recenziranom (link) bila puno više zadovoljna ali šta je tu je jer mislim da će i ova od Natura Siberica poslužiti svrsi a i vrijeme će pokazati već efekte (ako ih bude bilo).

Jutarnja njega lica je nešto kraća ali i ja se budim prije 5h pa i mora biti, da imam više vremena vjerojatno bi i ona bila nešto detaljnija.
Uglavnom, dan počinje umivanjem sa (trenutno) Clarins pjenom koju testiram i sviđa mi se ono što vidim a potom slijedi Vichy Purete Thermale tonik sa čijim sam testiranjem također nedavno krenula i zaista jako godi mojoj koži.
Clarins Pore Minimizing serum je pri kraju a koristila sam ga zadnja tri mjeseca i iako mi nije izazvao nikakve iritacije moram priznati da me nije niti pretjerano dojmio jer pore nisu sužene, ne suzbija višak sebuma i k tome je tekstura zaista suviše tekuća za moj pojam seruma za pore ali to je zato jer nije “napucan” silikonima koje ja zapravo preferiram pa ne želim reći da je proizvod loš jer nije, jednostavno samo meni ne odgovora jer ja volim neke druge karatkteristike kod seruma ovog profila.
Uz serum za lice koristim i Vichy serum za okolooočni dio (recenzija) koji je fenomenalan proizvod za nas ranoranioce ;).
Nadalje slijede kreme – Murad Oil Control Mattifier za lice jer savršeno odgovara masnoj koži i zaista ne znam osobu koja ju je probala a da joj se nije svidjela i Bobbi Brown hidratantna krema za okoloočni dio.

Ukoliko nakon posla nemam više nekih posebnih obaveza ili barem ako mi ostatak dana ne zahtjeva šminku na licu svakako čim dođem doma skidam ju s lica, jednostavno tokom zime moja koža previše luduje i ne želim ju ni ja dodatno opterećavati sa cijelodnevnim make up-om.
Uglavnom, proces skidanja šminke i umivanje je isti kao u varijanti večernje njege samo što i tokom dana koristim Vichy Purete Thermale tonik i Bobbi Brown okoloočna krema kao i ujutro a na lice nanosim Novexpert serum s vitaminom C (za čiju liniju uskoro objavljujem recenziju) te Clarins Multi-Active dnevnu kremu i navečer ponovo prema svojoj večernjoj rutini.
***
Da rezimiram, ovo je trenutna njega lica kojom sam zadovoljna i dok god se sve nadograđuje i mom licu odgovara ja ne mijenjam, kada koži ni to neće biti dovoljno ili će jednostavno imati druge potrebe tražim šta joj ne odgovara i mijenjam onda samo to u hodu ali po svemu sudeći mislim da će me naredna 3-4 mjeseca pratiti upravo navedeni proizvodi pa i vi imate u vidu koje vas recenzije očekuju.
Sada me zanima vaša rutina i preporuke ako ih imate za moje probleme 😉 ?!
Ivana
lp