Zimski favoriti – preparativa

Naslov govori sve…zimski favoriti…mada kada danas pogledam kroz prozor nemam osjećaj proljeća ali opet moram posvetiti pažnju proizvodima koji su me spasili ove zime…ove duge, duge zime.

Kerastase Elixir u ljubičastoj varijanti

Moja kosa obožava ovo ulje iz jednostavnog razloga – ovaj eliksir je iznimno njegujući prema mojoj kosi a miris koji traje i traje na kosi je božanstven. Kosa mi se inaće brzo masti te je tanka no zbog svakodnevnog feniranja vrhovi su iznimno suhi a ovo je pravi spas za iste.

Lancome Tonique Douceur

Božanstveni tonik za lice, bez alkohola, iznimno hidratantan, njeguje kožu i predivno miriši. Jedan od top tri tonika za lice ;).

Lush 9 to 5

Losion za skidanje šminke koji odrađuje perfektan posao, odnosno iznimno temeljet posao a da pritom ne isušuje kožu te ne stvara iritacije.

Apivita – kremata pjena za čišćenje lica i očiju s maslinom i lavandom

Iako ne podnosim miris lavande obožavam ovaj gel za umivanje jer je izuzetno temeljit u čišćenju a u isto vrijeme i vrlo nježan prema koži lica. Miris je predivan a lice nakon upotrebe istog toliko čisto i zdravo da mi ponekad zaista ne treba dodatno toiziranje kože lica.

Soap & Glory maslac/losion za tijelo

Volim hranjive mazalice za tijelo no isto tako volim brzo upijanje i laganije teksture, volim da miris traje ta da je ugodan jednako kao i efekat na koži odnosno koža mora biti dovoljno nahranjena…sve ovo imam u ovoj divnoj mazalici.

Redken Body Full

Ovaj šampon sam tokom ove zime kupila čak tri puta iz jednostavnog razloga – mojoj kosi daje volumen, podatnost i njegu.

Caudalie hidratantna maska za lice

Najbolja hidratantna maska za lice koju sam isprobala. Recenzija u ovom postu.

Lush Popcorn piling za usnice

Ukoliko moje usnice nešto trebaju tokom zime onda je to definitivno piling zbog suhoće odnosno ljuskica koje suhoća ostavlja na njima. Sjajan piling koji me spašava grubih usnica te idealan za svakodnevnu primjenu.

Lush Dark Angels piling za lice

Sjajn piling koji dubinski i temeljito čisti kožu te djeluje na reuciranje mitesera. Dovoljna je primjena jednom tjedno a efekat traje i traje.

Kiehl’s Herbal Spot Treatment

Isprobala sam masu proizvoda namjenjenih ciljanom tretiranju prištića odnosno sušenju, neki proizvodi su bili bolji a neki lošiji, uglavnom – ovo je najbolji ikada. Jedina mana je što zaista uz prištić sasuši i to područje oko prištića :(.

Art Deco Lash Growth Activator

Do sada već tri potrošena pakiranja i činjenica da ga planiram kupovati i ubuduće potvrđuje samo koliko je ovo sjajan serum za jačanje i rast trepavica i obrva.

Clinique 7 day scrub cream

Kako obožavam pilinge ovo je jedan od nježnijih a efikasnijih koje sam ikada isprobala. Svakako pogodan i za svakodnevnu upotrebu. Koža je čista i njegovana to je ono što nam svima treba.

Estee Lauder Advanced Night Repair serum

Vjerujem da na svijetu ne postoji bolji serum od ANR seruma, opširnije dojmove pročitajte u postu.

Lush It’s Raining Men gel za tuširanje

Naprosto sam se zaljubila u miris ovog gela za tuširanje i tokom zime potrošila dva pakiranja već :D, lijepo pjeni tokom tuširanja, njeguje kožu te ju ostavlja mirinom tokom čitavog dana/noći.

Vaši zimski favoriti iz preparative?

ps – sutra dekorativni favoriti ;)!

lp